domingo, 13 de noviembre de 2011

Twitter

Twitter forma part del que es coneix per xarxa social i permet comunicar-se amb altres persones. A diferència d'altres plataformes de xarxes socials, Twitter té finalitats diferents a aquestes. L'objectiu és poder intercanviar informació del que fem en cada moment.

Hi ha una sèrie de conceptes bàsics a conèixer sobre Twitter:

  • Identitat: com ens diem - @nomdusuari (aquell amb el que accedeixo a Twitter i amb el que em coneixen). Em poden adjuntar en un link posant al final de la publicació @nomdusuari. @ és la manera d'identificar les persones.
  • Missatges: s'anomenen tweets. La informació publicada a twitter l'escrius tu, no tens tantes privacitats com a Facebook. Podem seguir a algú i no ens ha d'autoritzar. A Twitter escrivim missatges a ningú en concret, molt sovint retwitejem RT el que algú altre ha posat i ens ha agradat. També donem resposta als nostres contactes. 
  • hashtag (etiqueta almohadilla)= ♯ nometiquetaQuan hi ha molta informació cal organitzar-la. Podem categoritzar-la amb etiquetes. Aquest símbol indica que hi ha una etiqueta que tracta un tema en concret. Tota la informació sobre el tema l'arxivem al mateix lloc.
Tot això ho configura Twitter i ens porta a un nou llenguatge:
  • Per citar una persona= @
  • Per compartir un missatge d'una persona que ens interessa = RT
  • Per citar una etiqueta =
L'estructura general que mostra Twitter és la següent:
  • "Follow": persones que jo segueixo
  • "Followers": persones que em segueixen
Aquestes dues no es corresponen, com passa a Facebook. 


Trobo que Twitter és una eina molt interessant per aconseguir informació actualitzada d'aquelles persones de qualsevol àmbit que t'interessen. És una bona manera d'estar al dia i una eina molt útil alhora de buscar informació sobre una persona concreta.


Tota aquesta informació ha estat extreta dels apunts presos a classe, a l'assignatura de G.TIC que s'estudia al Primer Semestre del Primer curs d'Educació Infantil. Universitat Blanquerna de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport; Ramon Llull.

No hay comentarios:

Publicar un comentario