domingo, 20 de noviembre de 2011

Google Reader


Normalment, quan obrim l'ordinador tendim a anar entrant a les nostres pàgines preferides i que visitem regularment sense saber si estan actualitzades o no, i amb això perdem molt de temps. Google Reader és una eina que ofereix Google per organitzar i accedir ràpidament a les actualitzacions de les nostres pàgines preferides.

Per poder accedir a Google Reader hem de disposar d'un compte de Gmail, un cop tenim aquest compte ja hi podrem entrar. Veiem que hi ha dues parts a l'interfície:
  • A la part esquerra hi trobem:
    • Diferents maneres de veure i estructurar la pàgina
    • Recomanacions
    • Subscripcions (les que fem nosaltres)
  • A la part central és on hi apareixen les actualitzacions de les pàgines web a les que ens hem subscrit.
El segon pas és subscriure'ns a les pàgines que visitem regularment i que ens interessi saber quan hi ha actualitzacions. Per fer-ho hem d'anar a les pàgines i buscar pel codi RSS (una icona taronja). Que s'acostuma a trobar amb l'etiqueta "RSS subscriu-te" o amb aquest botó (imatge extreta de Google) :

Quan cliquem se'ns obra una altra pestanya, allà hem de copiar l'adreça http que ens surt a la part superior i copiar-la a google reader. Per copiar-la a Google Reader hem de clicar sobre el botó vermell "subscriure" i allà hem d'enganxar la URL del feed (l'adreça http que hem copiat de la pàgina d'interès).

Un cop fet això se'm posaran totes les pàgines a sota del títol "subscripcions", per fer-ho més fàcil és recomanable classificar les pàgines per carpetes (cliquem botó dret sobre la pàgina que volem entrar dins d'una carpeta i cliquem sobre "carpeta nueva").

Si la pàgina a la que em vull subscriure és un diari, es recomana no subscriure's al diari complet sinó que podem agafar les seccions que ens agradin més, d'aquesta manera no tindré tantes actualitzacions.

Una altra eina que ens ofereix google i que té relació amb Google Reader és Alertas de Google. Per aquesta eina també és necessari disposar d'un compte de Gmail. Aquesta aplicació ens permet buscar per tota la xarxa (no només a una pàgina web) sobre una temàtica concreta. Podem triar:
  • Temàtica sobre la que volem rebre informació
  • Tipus d'informació (notícies, blocs, vídeos, foros de debat, etc.)
  • Freqüència amb la que volem rebre la informació (quan es produeixi, un cop al dia, un cop a la setmana, etc.)
  • Volum (tots els resultats, només els millors resultats)
  • Podem escollir entre que ens ho enviïn a la nostra adreça de correu electrònic o podem relacionar-ho amb Google Reader.

Aquestes dues aplicacions de Google són molt útils i eficaces, ajuden a estalviar molt de temps i són molt fàcils d'utilitzar.

Tota aquesta informació ha estat extreta del vídeo explicatiu sobre el programa i dels apunts presos a classe, a l'assignatura de G.TIC que s'estudia al Primer Semestre del Primer curs d'Educació Infantil. Universitat Blanquerna de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport; Ramon Llull.

No hay comentarios:

Publicar un comentario