miércoles, 12 de octubre de 2011

Treball col·laboratiu: documents de Google

Sovint quan fem un treball en grup tendim a dividir-lo, repartir les parts i fer-ho per separat. D'aquesta forma no tenim un concepte de cadascuna de les parts i ens perdem part de la informació global. En un bon treball en grup és essencial la interacció entre els membres del grup, així s'aporten idees i es prenen decisions conjuntament, per tant, es fa un aprenentatge compartit i conjunt. 

Tenim una sèrie de recursos que ens faciliten la feina alhora de fer un treball col·laboratiu, aquests formen part de les TIC.

Entre d'altres trobem Google Docs, que ens permet crear gratuïtament i en línia documents de text, presentacions, fulls de càlcul i formularis. Amb aquesta aplicació pots treballar en línia un document, sense haver de preocupar-te per guardar-lo (perquè es guarda automàticament dins de l'adreça de gmail) i sense haver de comprar un programa de pagament. Nomes es necessita disposar d'un compte de gmail.


Dins del document trobem diferents apartats:
  • Títol
  • Propietari
  • Darrera modificació


A més, si es tracta d'un treball en grup, pots treballar amb els components d'aquest sobre el mateix document, només l’has de compartir de manera que tots puguin editar. També podem pujar arxius no fets amb Google Docs per guardar-los, o podem compartir-los per tal que tots els del grup puguin tenir el treball i puguin editar-lo. Hi ha diverses maneres de compartir el document:
  • Tots els usuaris amb enllaç
  • Publica al web
  • Privat (tu esculls qui vols que ho pugui veure, es poden posar tantes persones com vulguis)

També pots donar diferents opcions alhora d'editar sobre el document:
  • Pot editar
  • Pot comentar
  • Pot visualitzar


Google Docs és una eina molt útil, sobre tot a l'escola i a la vida universitària. És una eina que permet fer que els alumnes tinguin una visió complerta del treball en grup i no només es fixin en la seva part. També facilita molt alhora de fer els treballs perquè poden treballar tots els membres del grup alhora sense importar la distància, així no han de quedar per posar-se d'acord, ni han d'esperar-se per tenir la versió actualitzada ja que s'actualitza automàticament


Aquesta informació s’ha extret dels apunts presos a classe i de l’entrada sobre Treballs col·laboratius: documents de Google al bloc de l’assignatura de G. TIC que pertany al Primer Semestre del Primer curs d’Educació Infantil. Universitat Blanquerna de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport; Ramon Llull.

No hay comentarios:

Publicar un comentario